Ga naar de inhoud

Nieuwe zwemsteiger bij Zegerplas officieel geopend

Bron: Alphen.nl 23-9-2024

Op maandag 23 september heeft wethouder Gert-Jan Schotanus de nieuwe in- en mindervaliden zwemsteiger in recreatiegebied Zeegersloot officieel geopend. Met de aanleg van deze steiger wil de gemeente Alphen aan den Rijn de toegankelijkheid van de Zegerplas vergroten, zodat iedereen – ongeacht fysieke beperkingen – kan genieten van het zwemmen in natuurwater.

Wethouder Gert-Jan Schotanus, die de opening verrichtte, benadrukt: “Als gemeente vinden we het belangrijk om de toegankelijkheid van de Zegerplas te vergroten. Zo dragen we bij aan een inclusieve omgeving waar iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, kan genieten van het zwemmen in natuurwater.” De steiger is een waardevolle toevoeging in de omgeving van Park Zeegersloot en ondersteunt de inclusieve ambities van de gemeente.

Op initiatief van betrokken inwoner

Het initiatief voor de nieuwe zwemsteiger kwam van een betrokken inwoner, die het belang van de steiger voor mensen met een beperking, ouderen die slecht ter been zijn, en mindervaliden onderstreepte. De gemeente zag het belang van dit plan in en ging samen met de aannemer en de Omgevingsdienst Midden-Holland meteen aan de slag om de zwemsteiger te realiseren.

Functionaliteiten van de zwemsteiger

De zwemsteiger is uitgerust met stevige leuningen die doorlopen tot in het water, wat extra ondersteuning biedt aan mensen met mobiliteitsbeperkingen. De brede baan maakt het gemakkelijker om veilig in en uit het water te komen. Daarnaast is de steiger geschikt voor rolstoelgebruikers (eventueel onder begeleiding).